Mi az a soundbar?



A televíziók egyre nagyobbak és laposabbak, ami sajnos azt is jelenti, hogy a kompakt kialakítás miatt a hangminőség néha kívánnivalót hagy maga után. A soundbar gyors és egyszerű módszer a probléma megoldására és a tévé hangminőségének javítására. A soundbar egy hosszúkás hangdoboz, amelyet csak egy kábellel csatlakoztathat a televízióhoz. A hangsávba több hangszórót és egy erősítőt építettek be, amelyekkel könnyedén jobb hangminőséget érhet el kedvenc filmjeivel, sorozataival, zenéjével és játékaival.

A beépített kisméretű hangszóróknak köszönhetően a hosszúkás hangszóródoboz széles hangteret képes reprodukálni. Minél szélesebb a hangsáv, annál több kicsi hangszórót tartalmaz, és annál szélesebb a hangmező. A beépített erősítő használatával a hangsáv utánozza a különálló első, középső és hátsó hangszórók hatását, így a hang térhatásúvá válik. A még erőteljesebb és teljesebb hangzás érdekében, különösen az alacsony hangszín mellett, ajánlott a hangsávot egy mélynyomóval kombinálni.

Mennyi helyet foglal el egy hangsáv és hol helyezhetem el a hangsávomat?

A hangsáv szélessége átlagosan 50–100 cm és 10 cm között van. Ennek eredményeként a hangsáv kevés helyet foglal el, és tökéletesen elhelyezhető a televízió képernyője alatt. A hangsávot elhelyezheti a TV-készülék alatt a TV-szekrényben, vagy felakaszthatja a falra a TV-vel együtt.

Milyen további funkciókra van szükségem a hangprojektoromhoz?

Bármilyen típusú hangsávot vásárol, javítja a televízió hangminőségét. Jó azonban tudni, hogy melyik további funkciókat érdemes figyelembe venni a vásárlás során.

Soundbar mélynyomóval

Szeretné nemcsak megtekinteni kedvenc filmjét, sorozatát vagy játékát, de valóban megtapasztalni? Ekkor elengedhetetlen az erőteljes és mély basszushang. Ezt mélynyomóval érheti el. Nem minden hangsáv rendelkezik beépített mélynyomóval, ebben az esetben külön is megvásárolható. Egy külön mélynyomó gyakran nagyobb, mint maga a hangsáv, így a hangszórónak több helye van az optimális mélyhangok előállításához. Így teljesen elmerülhet abban, amit néz.

Többszobás hangprojektor

Szeretné élvezni a tökéletes hangzást az egész házban? Ezután válasszon egy többszobás rendszert, ahol WiFi-n keresztül csatlakoztatja a ház különböző hangszóróit. Tehát ugyanazt a zenét élvezheti a ház minden helyiségében. A többszobás hangsáv jó választás, ha már több hangszórója van otthon, vagy ha később szeretné bővíteni ezt a számot. Számos hangsáv csatlakoztatható más hangszórókhoz, így könnyedén teljes hangsugárzást kaphat.

Hangsávok a Dolby Atmos-szal

A Dolby Atmos hangsáv hangszórói mindegyik más irányba mutat, így a hang visszaverődik a falakon. Ez rendkívül tággá teszi a hangzást és térhatású hatást eredményez. Természetesen ez nem hasonlítható össze a házimozi-készítésű térhangzással, de az új technológiának köszönhetően, amely még dinamikusabbá teszi a hangzást, közel kerül.

A soundbar előnyei

A soundbar legnagyobb előnye a kompakt méret és az, ami ebben a formátumban megtalálható. Egy hangszóróval minden készen áll. Mivel a hangsáv kevés kábelt tartalmaz és nincs extra hangszóró, a hangsáv kevés helyet foglal el, könnyedén csatlakoztathatja és könnyen elveszítheti. A házimozi-készlettel ellentétben vásárolhat egy remek hangsávot is, kisebb költségvetéssel. 

A soundbar hátrányai

A hangsáv kompakt mérete miatt sajnos soha nem fogja elérni a házimozi-készülék hangminőségét. A házimozi szettek szélesebb körűek, több csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek, ezért valódi térhatásúak. A hangsáv speciális fókuszált meghajtókkal és visszhanggal próbálja utánozni ezt a térhatású hangot, de extra hátsó hangszóró nélkül a hang soha nem fogja teljesen körülvenni. A mélynyomó szintén nem tartozék az alapfelszereltséghez. A kompakt ház miatt nem mindig fér el magában a hangsávban, így a mély hangok hiányoznak.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések