Gamer fejhallgatók vs. normál fejhallgatók



Jelenleg számos fejhallgató közül lehet választani. Ez részben olyan márkák sikerének köszönhető, mint a Sony, a Bose, a Beats és még sok más. A fejhallgatót nézve azt látja, hogy három fő kategóriába sorolhatók. A kiváló minőségű gamer fejhallgatók nem ugyanazokkal a funkciókkal készülnek, mint a csúcskategóriás fejhallgatók, ezért ne keverje össze. Sok ilyen termék másképp készül. 

A fogyasztói fejhallgatókat, vezeték nélküli fejhallgatókat a legtöbb ember akkor használja, amikor sétál és zenét hallgat. A stúdió fejhallgatók kiváló minőségű fejhallgatók, amelyeket a stúdió felvételeiben használnak a szakemberek. Játék fejhallgatóolyan speciális funkciókkal készülnek, amelyek előnyösek a játékosok számára. Vessünk egy pillantást arra, hogy mit kapsz egy játék fejhallgató-készlettel, és miért valószínű, hogy a legtöbb játékos inkább a játékvezetős fejhallgatót választja a fogyasztói modellekkel szemben.

Miért vásároljunk gamer fejhallgatót

Az első számú ok, amiért az emberek a játékos fülhallgatót választják, az, hogy a mikrofon és a fülhallgató egy helyen történő elhelyezésének kényelmét kínálják. Megvásárolhat egy külön, például egy pólót, amelyet az ingéhez vagy egy álló mikrofonhoz rögzíthet , de miért tenné ezt, amikor olyan sok kiváló minőségű gamer fejhallgató áll rendelkezésre? Ha külön mikrofont vásárol a fejhallgatóhoz, akkor további kábellel, további csatlakozásokkal és a termék további meghibásodásának kockázatával kell megküzdenie.

Egyes érvek a mikrofon vásárlásáért, a fülhallgatón kívül az, hogy a gamer fejhallgatók mikrofonminősége nem felel meg a követelményeknek. Ez néhány évvel ezelőtt igaz lehetett. De most a mikrofon és a hangminőség a játék fejhallgatókon az egekbe szökött, hogy nincs oka annak, hogy zavarban kellene éreznie magát egy játék fülhallgató vásárlása mellett, kizárólag a kényelemre gondolva.

A gamer headseteket úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék az audio és a virtuális térhangzás hallását. Igaz, nem mindegyik headset jön létre egyenlően. Néhányan észbontó térhangzást adnak, mások pedig valahol a középső tartományban lesznek. A legtöbb esetben játékvezérlővel elérheti azt a minőséget, amelyért fizet.

Ha számítógépen játszik játékot, lehetősége van olyan térhatású szoftver használatára, amely lehetővé teszi a térhangzás élvezetét a használt fülhallgatótól függetlenül. De nagyon sok ember használja az Xbox One-t vagy a PS4-et játékhoz. Ezekben az esetekben csak akkor élvezheti a térhangzás előnyeit, ha a játék fejhallgatóját használja.

A játék headsetek hihetetlenül sokoldalúak. Ha játékra, Skype-beszélgetésre vagy hangdiktálásra akarod használni őket, akkor működnek. A legtöbb játékvezérlő fejhallgatója eltávolítható vagy visszahúzható mikrofonnal rendelkezik. Ha akarja, használhatja őket mindennapos fejhallgatóként. A játék headsetek adják a legtöbbet a pénzükért.

Sokan úgy vélik, hogy a játékvezérlő fülhallgató a Jack-of-all-kereskedelem. Jól működnek a hordozható és az otthoni beállításokkal.

A gamer fejhallgatók hátrányai a hagyományos fejhallgatókhoz képest

A hagyományos vezetékes fejhallgatókat zenére tervezték. Ennek eredményeként a rendelkezésükre álló meghajtók teljes testű középkategóriás hangzást kínálnak, a magas hang szabályozható, és a mélyhangok szorosan beállíthatók. Mindez kellemes zenei élményt teremt. Hátrányuk, hogy a megfelelő hangzás érdekében fejhallgató erősítő vásárlása is ajánlott.

A játék headsetek nagy hangsúlyt fektetnek a basszusra. Ha zenehallgatásra akarja használni a fejhallgatót, az általuk létrehozott hang fárasztó lehet. Ez akár az általános élményét is ronthatja, ami zamatos zenei hangzást eredményezhet. Mivel játékokat szem előtt tartva tervezték, általában nem tudja beállítani a magas hangmagasságot a játék fejhallgatóiban. Ennek eredményeként a hallgatott hangszerek halk vagy tisztázatlan hangot kapnak.

A játék fejhallgatók a térhangzás létrehozására összpontosítanak. Időnként ezt az általános minőség feláldozásával teszik. A különféle fejhallgatók úgy készülnek, hogy a legjobb élményt nyújtsák a hallgatási élményben. A fogyasztói fejhallgatókkal kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb fejhallgatót. Vannak olyanok, amelyeket elsősorban zenehallgatásra terveztek, mások pedig telefonhívások fogadására szolgálnak. A fogyasztói fejhallgató által kínált funkciók teszik teljessé zenehallgatásra, és hangminősége miatt jó játéklehetőségek.

Mivel a gamer fejhallgatóknak nincs megfelelő középkategóriájuk, torzulást okoznak. Ez a torzítás zavarhatja a füleket, és fáradtságot okozhat a hallgató számára.

Kényelmes surround hangzás

Játék fejhallgató vásárlásakor olyasmit keres, amelyet kényelmesen használhat egyszerre több órán keresztül. A legtöbb ember nem használja a fogyasztói fejhallgatókat annyi egymást követő órán keresztül, mint a magánemberek, akik játékvezetős fejhallgatókat használnak. Nem ritka, hogy a játékosok fejhallgatóját egyszerre négy vagy akár öt órán keresztül működtetik.

A játék fejhallgató kiválasztásakor olyan fejhallgatókat szeretne, amelyek kiváló minőségű térhangzást biztosítanak. A térhatás iránytudatosságot ad, hogy tudja, mi történik körülötted. Attól függően, hogy milyen játékot játszol, elengedhetetlen ez az iránytudatosság. Ez lehetővé teszi, hogy hallja a feléd lépő emberek lépteit, hogy reagálhasson, mielőtt véget vetnének a játékának.

A surround fejhallgató kétféle módon valósítható meg: valós vagy virtuális. Az igazi térhatású fejhallgatók mindkét oldalán több meghajtó található, amelyek az adott audiocsatornákért felelnek. Ezek fel vannak osztva oldalsó, mélynyomó, középső és hátsó csatornákra. A valódi térhatású hangsugárzóval az összes meghajtó egységként működik, hogy szép hangot hozzon létre, háromdimenziós rotációs hangot adva.

A virtuális térhangzás a számítógépen vagy a fejhallgatón található szoftver segítségével jön létre. Ennek előnye, hogy nagyobb hangkörnyezetet biztosít Önnek, ami kiváló játékélményhez vezet.

Az alábbiakban bemutatjuk az alapvető különbségeket a hagyományos headsetek és a gamer headsetek között. Reméljük, hogy ez az információ segít Önnek, ha fejhallgató vásárlása mellett dönt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések