A legjobb Bluetooth hangfalak megvásárlása: vásárlási útmutató



A Bluetooth hangfalak nagyon kényelmes módszerek vagy zenehallgatás. Egyre több zene tárolódik mobiltelefonokon vagy esetleg más, Bluetooth-kompatibilis eszközökön.

A Bluetooth hangfal használatával ésszerű hangerővel, fülhallgató használata nélkül lehet zenét hallgatni ezekről a kis hordozható eszközökről.

A piacon óriási választék van a Bluetooth hangfalakból, tehát melyek azok a tulajdonságok, amelyekre a legjobb Bluetooth hangfal vásárlásakor kell figyelni.

Ahogy az várható volt, a minőségben és a teljesítményben óriási eltérések tapasztalhatók, ezért jó, ha megnézhetjük, mire van szükségünk, és a specifikációk tekintetében, majd dönthetünk az ár legjobb minőségéről.

Hogyan működnek a Bluetooth hangfalak

Ahogy a neve is mutatja, a Bluetooth-hangfalak Bluetooth-kapcsolattal biztosítják a kapcsolatot a zeneforrás és a Bluetooth-hangfal között.

A Bluetooth hangfal tartalmazza a Bluetooth kapcsolatot, az erősítőt és a hangfalakat. Akkumulátort is mellékelnek, így a hangfal önálló és hordozható.

Gyakran kiegészítő bemenet is biztosítható, amely szükség esetén lehetővé teszi a vezetékes kapcsolatot.

A Bluetooth hangfal kezelőszervei általában a Be / Ki kapcsolóból, a hangerőszabályzókból, a párosító gombból és a kijelzőből állnak, és egyes esetekben elérhető lehet NFC a párosítás megkönnyítése érdekében.

Hogyan lehet kiválasztani a legjobb Bluetooth hangfalat

A megvásárolható legjobb Bluetooth hangfal kiválasztásának első szakasza az, hogy eldöntse, pontosan mire szeretné használni. Egyes hangfalak otthoni használatra szolgálhatnak - mások kívülre, felsorolásra, amikor kint grillez, stb., Mások hordozható hangfalak lehetnek utazás közben.

Mielőtt eldönthetné az Ön számára legmegfelelőbb előadót, annak meghatározása szükséges. A legjobban megvásárolható otthoni Bluetooth hangfal nem biztos, hogy a legjobb az utazáshoz, mivel a követelmények teljesen mások lesznek.

Számos szempontot kell figyelembe venni a Bluetooth hangfal vásárlásakor:

  • Elem élettartam: Az akkumulátor élettartama kulcsfontosságú paraméter, amelyet figyelembe kell venni. Nem akarja, hogy óránként újratöltse a hangfalat. Addig kell bírnia, amíg arra számítasz. A kis hangfalak általában kisebb akkumulátorral rendelkeznek, és nem tartanak olyan sokáig, de a nagyobbak egy része várhatóan 24 órán át tart! Jellemzőbb működési időtartam négy-tíz óra lehet, és ez az akkumulátor átlagos élettartama. Ennek oka, hogy minél hangosabban játssza le a hangfalat, annál nagyobb áramot fog használni, és az akkumulátor nem fog annyi ideig tartani, mielőtt újratölteni kellene. Ha azonban Bluetooth hangfalat vásárol, győződjön meg arról, hogy az akkumulátor élettartama elég hosszú ahhoz, amire szüksége van. Ne feledje, hogy a használt lítium-ion akkumulátorok sem szeretik teljesen lemerülni, ezért töltse fel őket a hangfal használata előtt, és ne hagyja lemerültnek.
  • Hangminőség: Nyilvánvaló, hogy jó, ha van egy Bluetooth hangfalja, amely hangosan hangzik. Gyakran adnak specifikációkat a teljes harmonikus torzításra, és jó cél 1% alatt. Minél alacsonyabb, annál jobb. Egyes hangfalak nem adnak meg specifikációt erre, ezért érdemes meghallgatni. A frekvencia válasz is nagyon fontos. Egyes hangfalak jobban hangzanak, mint mások, és ez gyakran sokkal jobb frekvencia-válasz eredménye. Az ábrák tartalmazzák a felső és az alsó frekvenciákat, amelyek hallhatók, mielőtt a válasz elhúzódik. 100 Hz és 20 kHz közötti számok láthatók. A 100 Hz-es pont az alacsony frekvencia, a 20 kHz-es pedig a felső frekvencia. Mivel a legtöbben 20 kHz-ig nem hallanak, különösen idősebb korunkban, a felső frekvencia nem annyira fontos. Az alacsony frekvenciájú pont jelzi a várható mélyhangszintet - minél alacsonyabb, annál jobb.
  • Stílus: Nagyon sokféle stílus érhető el a Bluetooth hangfalakhoz. Ez azt jelenti, hogy kiválasztható a kívánt stílusnak leginkább megfelelő stílus.
  • Méret: A  Bluetooth hangfalak többféle méretben kaphatók. Vannak kicsi kúpos vagy hengeres típusok, amelyek nagyon hordozható működésre és csomagokba csomagolásra irányulnak, és nagyobbak, amelyek jobb minőségű hangot nyújtanak. Ezek lehetnek téglalap alakúak, vagy akár ismét hengeresek. Általában minél nagyobbak, annál jobb a hangminőség, és a nagyobbak nagyobb akkumulátorral rendelkeznek hosszabb használat érdekében.
  • Hangteljesítmény: Nem minden Bluetooth hangfalon van megadva ez a paraméter. Ha meg van adva, akkor wattban adják meg. Tíz watt hangos, bár a hangfalak hatékonysága ilyen kicsi esetben azt jelenti, hogy nem lesznek túl hatékonyak. Ne feledje, hogy nagyobb áramra van szükség a nagy helyiségekben és a szabadban történő használathoz.
  • Vízállóság: Mivel a Bluetooth hangfalak kényelmesek, gyakran azért, mert hordozhatóak, azt jelenti, hogy sok helyen, még a víz közelében is elhelyezni fogják. A víz és az elektronika nem keverednek, ezért gyakran nagyon hasznos, ha vízálló hangfal van. Néhány hangfal még merülőben is van, de gyakoribb, hogy vízállóak. A vízálló hangfalak különösen hasznosak, ha medence mellett vagy a tengerparton használják.
  • Bluetooth verzió: Gyakran megadják a Bluetooth verzió specifikációját. A Bluetooth v.1 volt az első verzió, amely sok évvel ezelőtt jelent meg, és elég ritkaság olyan berendezést találni, amely ezt használja most. A 2.1-es verzió sokat látott, de sok olyan termék is van, amely későbbi verziókat használ, mint például a Bluetooth 4.0 és még a Bluetooth 5 is.A nagy kérdés az, hogy mit jelent a Bluetooth verziószám, amikor hangfalt vásárol. Az audio legfőbb előrelépése a Bluetooth 2.1 volt, amelynek EDR vagy Enhanced Data Rate nevű profilja volt. Ez megugrotta az elérhető hangminőséget azzal, hogy lehetővé tette a vezeték nélküli kapcsolat számára, hogy több adatot hordozzon, ami viszont lehetővé tette a hang hűbb ábrázolását. Tehát, ha a hangfal rendelkezik Bluetooth 2.1-es vagy újabb verzióval, rendben lesz - a magasabb verziók lényegében további képességeket nyújtanak, például adatgyűjtéshez, például fitneszkövetőktől vagy más érzékelőktől. Tehát, hacsak a hangfalnak nem lesz mindenféle extra funkciója (valószínűtlen), ez nem számít, bár korántsem jelent hátrányt.
  • Több hangfal csatlakoztatása: Egyes hangfalak képesek csatlakozni egy második hangfalhoz a sztereó hang érdekében. Ha fontos a sztereó hang, akkor ez egy olyan tulajdonság, amelyet érdemes megvizsgálni és felvenni a „akar” listára, mivel ma már elég sok hangfal csinálja.
  • NFC: Zenei forrás, például telefon vagy iPod, csatlakoztatása a Bluetooth hangfalakhoz általában nagyon egyszerű. Lehetséges azonban az NFC, közeli terepi kommunikáció használata az NFC-kompatibilis hangfalakon a beállítások megkerüléséhez és a zene lejátszásához. Az NFC lehetővé teszi, hogy a kompatibilis eszközök Bluetooth-on keresztül csatlakozzanak egy hangfalhoz, egyszerűen megérintve a kettőt. Hátránya, hogy bár az iPhone-ok NFC-képességgel rendelkeznek, az Apple Pay-hez használják, és ennek eredményeként az NFC-t csak biztonsági okokból szentelték ennek. Ez azt jelenti, hogy ez a képesség csak androidos telefonoknál hasznos. De, hé, manapság nagyon egyszerű csatlakozni a Bluetooth-hoz.
  • Vezetékes bemenetek: Sok régebbi eszköz, például az iPod classic nem rendelkezik Bluetooth-kapcsolattal. Vagy vásárolhat egy kis Bluetooth-adót, vagy akár egy jó régi vezetékes audiokábelt is fontolóra vehet! Gyakorlatilag az összes hangfal 3,5 mm-es jack bemenettel rendelkezik, így továbbra is lehetséges a csak vezeték nélküli eszközök csatlakoztatása megfelelő kábelen keresztül. Mielőtt feltételezzük, hogy egy adott beszédnek van jack bemenete, mindig a legjobb ellenőrizni.
  • Hangfal-képesség: Előfordulhat, hogy telefont használva zeneforrásként előfordulhat, hogy hívásokat kell fogadnia. Ez megtehető olyan hangfalakkal, amelyekbe beépített mikrofon és a kihangosító funkciók tartoznak. Ez akkor lehet hasznos, ha a hangfalt egy íróasztal használja - valószínűleg mások számára nagyon idegesítő, ha az úszómedence oldalán használja, mivel mindenki hallja a beszélgetést.

A Bluetooth hangfalak hatalmas választéka létezik, amelyek számos üzletben megvásárolhatók. Néhány nagyon olcsó, míg mások meglehetősen költségesek lehetnek. Attól függően, hogy mit szeretne, menjen a lehető legjobban, mivel a minőség és a teljesítmény jobb lesz - válasszon egy igazán olcsóat, ha valami olyasmi, mint az utazás, és akkor otthagyja, és nem aggódik emiatt.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések