Miért érdemes 8K TV-re váltani

A lényeg a képernyő. Ideális esetben egy nagy képernyős televíziónak nagy felbontásúnak kell lennie, hogy a kép jobban megjelenjen. Ha a képernyő nagy, de a felbontás kicsi, akkor a pixelsűrűség alacsony lesz.

Ez nyilvánvaló lesz, ha egy 65 hüvelykes 4K UHD felbontású, 8K felbontású televíziót állítunk egymás mellé. A kettő közötti különbség meglehetősen jelentős lesz.

"A nagy televíziónak nagy felbontásúnak kell lennie, ezért 8K-nak tűnik. Az UHD-hoz képest a 8K képernyő sokkal részletesebb és élesebb".

Megjegyzendő, hogy az UHD televízió 8 millió pixelt képes megjeleníteni egy panelen (3840 x 2160 pixel). A méret a Full HD négyszerese.

Míg a 8K televízió 33 millió pixelt tartalmaz egy panelben (7680 x 4320 pixel). Ez négyszer 4K vagy 16-szoros Full HD.

Jobb pixelsűrűség mellett a látószög szélesebb, különösen akkor, ha a felhasználók ugyanattól a távolságtól nézik. Ezenkívül lehetővé teszi számunkra, hogy a tévéhez közelebb nézzünk.

A tartalom elérhetősége már nem aggasztó. A korai 4K UHD televízió bevezetésekor a tartalom elérhetősége viszonylag lassú volt, ennek egyik oka a tartalom lejátszásának eszköze volt.

"Abban az időben az iparág zavart volt abban, hogy szüksége van-e tartalomlejátszóra. Ha 4K Blu-ray-eket kellett gyártania, az a lemezek tömeges gyártását jelentette. Végül nem fejlődött.

Amíg arra vár, hogy a 8K-tartalom elérhetővé váljon, a Samsung 8K-s televízióin AI-skálázási funkciót biztosít. Annak érdekében, hogy a felhasználók továbbra is élvezhessék a szemnek kellemes tartalmat, annak ellenére, hogy a videó forrása alacsony felbontású.

Magának az AI Uskálázásnak állítólag előnyei vannak a képek megjelenítésében. A Samsung 10 éve fejlesztette.

A korábbi feljavítási képességektől eltérően az AI Upscaling funkció gépi tanulás szuper felbontású. Később a beérkező adatokat nem közvetlenül felmérik, hanem osztályozzák.

"Melyik részt kell élesíteni. Melyiket kell eltávolítani a zajból, melyiket kell új objektum létrehozásához.

"Minél gyakrabban használják nézésre, annál jobb lesz a képminőség. Mivel az AI egyre több információt kap"

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések