Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű TV-t?



A márkák, a megjelenítési technológiák és az operációs rendszerek áradatában ma nehéz kiválasztani a megfelelő tévét, és jól választani a termékminőség és az ár között. Ezúttal félretesszük a specifikációkat és a technológiát, és inkább a megfelelő méretű TV kiválasztására összpontosítunk . Nem érvényes az a szabály, hogy a nagyobb képernyő jobb. Különben is, kisebb TV-vel spórolhat, és ugyanolyan nézési élményt kaphat.

Vásárlás előtt

Mielőtt úgy döntene, hogy tévét vásárol, alaposan fontolja meg azt a helyet, ahol elhelyezni fogja. Először döntse el, hogy a TV egy bútordarabon áll-e, vagy falhoz van rögzítve ( konzollal , hordozó karral vagy fali polcon). Ezután vegyen egy métert, és mérje meg a szoba méretét és a falon vagy a polcon lévő helyet, amelyet a TV elfoglal.

A falfelület mérésekor vegye figyelembe, hogy a képernyő átlója nem jelenti a TV méretét , mivel a TV-nek van éle a képernyő körül. Gyakran előfordul, hogy a nagyobb és drágább tévék vékonyabb széleket kínálnak a képernyő körül, és fordítva, de vásárlás előtt még mindig ellenőrizze a tévé méreteit, és ne a képernyő méretét.

Ha a készüléket egy felületre szeretné helyezni, ellenőrizze az állvány méretét, amelyen a képernyő áll, mivel több helyet foglal el vastagságban, mint a fölötte levő vékony képernyő.

A méretek mellett a TV súlya is fontos , különösen, ha úgy dönt, hogy a TV-t egy fali polcra helyezi, vagy egy falra szerelhető karhoz vagy állványhoz rögzíti. A közepes méretű tévék súlya körülbelül 20 font. A legkönnyebbek a LED tévék, míg a legnehezebbek a plazmatévék és a modern 4K tévék, amelyek súlya akár 30 kilogramm is lehet.

A súly nem olyan fontos, csak győződjön meg arról, hogy a tévét vagy a polcot több ponton és erős csavarokkal erősen rögzíti a falon.

A képernyő megfelelő átlójának kiválasztásához

Sokszor a felhasználók a lehető legnagyobb átlójú tévét szeretnék. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez sokkal jobbá teszi a nézési élményt, míg mások érdemes egy kicsit dicsekedni a szomszédaik előtt . A rossz választás túl kicsi lehet a TV átlója vagy túl nagy, ezért legyen óvatos. Általánosságban figyelembe kell venni, hogy az átló és a felbontás óriási.

Először mérje meg a távolságot a TV helyzete és az a pont között, ahonnan tévét néz. Ha merőlegesen ül a képernyőre, körülbelül egy méterre a tévétől, és úgy dönt, hogy Full HD felbontású (1920 × 1080 pixel) tévét vásárol, amely ma a legtöbb alacsony- és középkategóriás tévéhez tartozik, akkor 81 cm (32 ″) tévék akár 94 cm-ig (37).

Azonban akár 140 cm-re (55 ″) is megmehet ezen a távolságon (egy-két méter), ha úgy dönt, hogy drágább 4K Ultra HD tévéket vásárol , ahol a pontfelbontás négyszer nagyobb, ezért a kép élesebb. De vigyázzon, az ilyen felbontást csak megfelelő 4K videotartalommal fogja kihasználni, mivel soha egyetlen más tévéadó sem sugárzott ilyen nagy felbontásban.

Tehát mekkora legyen a tévé?

Nehéz megítélni az Ön számára ideális képernyőméretet, de ne feledje, hogy a felhasználók gyorsan megszokják az eredetileg rendkívül nagy tévét, és ez gyorsan "túl kicsi" is lehet, de ne vigyük túlzásba.

Fontos, hogy ne vásároljon rendkívül nagy, kis felbontású tévéket kis helyiségekhez, mivel a testközelből való nézés elfáraszt, és zavarni fogja a képernyőn megjelenő pontok esetleges észlelése. Ha azonban rendkívül messze ül, és van elég pénze, akkor a lehető legnagyobb tévével és a lehető legmagasabb felbontással kényeztesse magát , mivel ez lehetővé teszi , hogy élvezze a tökéletes látómezőt, rendkívül éles képpel (természetesen ha van ilyen videotartalom).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések