Hogyan válasszunk fejhallgatót a számítógéphez



A számítógép a modern ember szerves része. Néhány ember szeret késni vele, nézni kedvenc filmjeit, tévéműsorait, vagy olyan játékokat játszani, amelyek zavarhatják szobatársaikat. Ebben az esetben a gamer fejhallgató jelentőségét nehéz túlbecsülni. Ezen túlmenően, ha a játékosokról van szó, a mai online játékokhoz egyszerűen szükséges egy mikrofon, amelyet a legtöbb modell figyelembe vesz. Ahhoz, hogy a számítógépéhez megfelelő fejhallgatót válasszon, a hosszan tartó használat kényelme nélkül, figyelembe kell venni néhány jellemzőjét és jellemzőjét

Milyen funkciókra kell figyelni a fejhallgató kiválasztásakor

A fejhallgató kialakítása nem áll távol a fő paramétertől. Ezenkívül számos fontos jellemző van, amely közvetlenül befolyásolja a hangminőséget és a használhatóságot.

Érzékenység

Ez a paraméter a lejátszandó hang maximális hangerejét állítja be. A monitor fejhallgatójának optimális értéke 100 dB. Azokat az eszközöket, amelyek tulajdonságai jelentősen meghaladják ezt az értéket, a vásárláskor nem szabad kiválasztani, különben a hallás károsodhat. Az érzékenységet az anyag határozza meg, amelyből a mágnesek készülnek, ebből a szempontból a neodímiumot tartják a legjobbnak.

Hangtorzítás

A nemlineáris torzítás optimális együtthatója kevesebb, mint 2%. Alacsony frekvenciákon a hangtorzítás kevésbé észrevehető, mint a magas frekvenciáknál, ezért ennek a paraméternek a nagy indikátorai itt megengedettek. Az olcsó kiegészítők gyártói általában hallgatnak erről a funkcióról.

Ellenállás

Ez a szolgáltatás közvetlenül befolyásolja a hangminőséget. Egy akadály segít csökkenteni az elektromos zajokat. A minimálisan megengedett ellenállás (ellenállás) 30 OM. Ha ez az érték alacsonyabb, akkor ne várjon kiváló minőségű hangot az ilyen fejhallgatóktól. Még egy nagyon nagy értékű fülhallgató (100 OM-tól) sem garantálja a jó hangzást. Ha az ellenállás nagyon magas, akkor figyeljen a hangkártyára. Fontos itt, hogy olyan hangjelzést adjon, amely elég erős az ilyen eszközök normál működéséhez.

Frekvenciatartomány

Az emberi fül 16 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományban hallja a hangokat. A minőségi zene kedvelői számára ajánlott, hogy a számítógépes fülhallgató a lehető legmegfelelőbb legyen. Ellenkező esetben nem csak kedvenc dalainak hangját hallja. Ha számítógépes játékok vagy filmek megtekintéséhez fejhallgatóra van szüksége, ez a funkció nem lehet döntő választás.

Általános ajánlások a számítógépes fejhallgató kiválasztására

A fő műszaki jellemzők mellett fontos néhány további árnyalatot is figyelembe venni. Az új fejhallgató kiválasztásakor tartsa szem előtt a következőket:

  • Tartozék súlya. Ez a választás nagyon fontos a hosszú távú használat során. Ha nem figyel a súlyra, a fejhallgatóban eltöltött több óra után a nyaka fájni fog.
  • Némító rendszer megléte. Bizonyos esetekben erre szükség van, különösen, ha nyilvános helyeken szeretne zenét hallgatni.
  • A teljes méretű monitor fejhallgatót csak otthoni használat esetén szabad kiválasztani. Az ilyen kiegészítők mérete és súlya nem teszi lehetővé, hogy kényelmesen használhassa őket más helyeken.
  • A klip módszerrel ellátott légkapcsok nem alkalmasak szemüveget viselők számára.
Amikor új fejhallgatót vásárol a számítógépéhez, nagyon nehéz megjegyezni és figyelembe venni az összes lehetséges paramétert és árnyalatot. A legjobb tanács ebben az esetben az, hogy meghallgassa a kiegészítőt a boltban, miután meghallgatott néhány zenét, és győződjön meg arról, hogy a hang minősége nagyon jó. Ne felejtsd el a kényelmet, különösen, ha szeretsz hosszú ideig a számítógép mellett ülni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések